CU CINE LUCREZ

Teoretic, cu oricine doreste sa se dezvolte personal si sa aduca schimbari pozitive in propria viata.

Practic, am observat ca acei clienti cu care am lucrat cel mai bine au un anumit profil: manifesta curiozitate, deschidere fata de autocunoastere, sunt inclinati sa-si puna intrebari cu privire la ei insisi  si sa nu se multumeasca cu raspunsuri facile, conventionale la chestiunile fundamentale ale vietii.

Coaching-ul psihodinamic este o optiune pentru acele persoane care vor sa inteleaga: de ce li se intampla anumite lucruri, de ce se repeta anumite lucruri in viata lor, ce isi doresc la nivel inconstient, de ce se tem, care sunt mecanismele defensive mobilizate impotriva temerilor, care este paradigma, “teatrul interior” in care ei functioneaza etc.

Sunt oameni care nu mai au naivitatea de a crede ca o pilula sau o tehnica standard le poate rezolva in mod miraculos problemele (desi cu siguranta sunt momente in care si-ar dori asta!), ci cred ca pentru a evolua este necesar un efort pentru a-ti deschide mintea. Si sunt dispusi sa-l faca.

Privind din alta perspectiva, sunt oameni care au obtinut succes, performanta, eficienta in trecut si au inteles ca: succesul are pretul lui, performanta are costurile ei ascunse, eficienta intr-un plan implica de multe ori ineficienta si blocaje in alt plan; si-au dat seama ca functioneaza intr-o viziune care a devenit intre timp prea stramta si au nevoie de alte definitii pentru succes, performanta, eficienta.

Sunt deci persoane care au atins un anumit grad de maturizare in plan personal si profesional.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s